Salatka hawajska z kurczakiem

Świeże, soczyste surówki są nieodłącznym elementem wielu polskich dodatkowo nie tylko naszych potraw. Ważna je tworzyć praktycznie z dowolnego warzywa, wymieszanego z nowymi w normalnych częściach i odpowiednio doprawionego. Nic więc dziwnego, iż nie wyobrażamy sobie codziennego drugiego dania bez apetycznej surówki, jaka nie tylko wzbogaca smak tradycyjnego mięsa z ziemniakami, lecz stanowi jeszcze prawdziwą bombą witaminową, konieczną do utrzymania swego ciała w dobrej formie.

Domowe surówki Gotowe surówki możemy zakupić w sklepach, estetycznie włożone w plastikowe pojemniczki, i doskonale doprawione. W wielu wypadkach jednak znacznie bardziej lubią samodzielnie komponowane surówki, i prawdziwym ich mankamentem jest konieczność ścierania wszystkich warzyw na tarce, lub niszczącego ich szatkowania. To więc w dowolnym domu przyda się rozdrabniacz do warzyw elektryczny. To niepozorne urządzenie wielkości czajnika albo garnka na pewno zmieści się w jakiejkolwiek kuchni. Jest zaopatrzone w wygodny pojemnik, do jakiego wrzucamy obrane warzywa w pełni, lub ewentualnie pokrojone w mniejsze fragmenty. Doskonałej formie rozdrabniacz powinien sobie jednak poradzić nawet z wszelkim selerem czy burakiem.

Rozdrabniacz do warzyw elektryczny Taki rozdrabniacz to zwyczaj na to, jak wykonać pyszną, aromatyczną surówkę w tylko parę minut. Wystarczy, że wrzucimy do zabiegu marchewkę, cebulę, kapustę, czy dowolne inne warzywa w takiej kombinacji, jaką daleko chcemy, i włączymy urządzenie, a po kilku minutach możemy przeznaczyć cały pojemnik posiekanych na drobno warzyw. Oraz to wszystko bez ścierania sobie palców i paznokci na tarce, ani rozpryskiwania wyciągu z warzyw po całej kuchni - estetycznie, szybko a oczywiście. Taki rozdrabniacz na pewno przyczyni się każdej gospodyni domowej, która chce o tym, aby jej domownicy z apetytem zajadali się świeżymi surówkami, i jakiej nie wybiera się codziennie z mozołem ścierać warzyw na surówkę na tarce. To danie, które inwestuje swój czas, i inspiruje do ostatniego, by jeść coraz wiele surowych, świeżo siekanych warzyw!