Poczestunek transylwanski

Wszyscy lubimy prosić gości i gościć ich najbardziej interesującymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy wytrwali i zaczynamy stosować się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w dzisiejszej chwili. Wyraża się jednak, że często najpraktyczniejsze rozwiązania są najlepsze. Więc warto zastanowić się nad stworzenie dla ludzi deski serów.

Dobór serów Jeśli mamy właśnie taką opcja, warto zaserwować sery wykonane z pozostałych typów mleka: krowiego, owczego i koziego. Dobrym lekarstwem jest zarówno stworzenia ich regionami. Da toż swym pracownikom poznać potrawy z miejsc, w jakich często nadal nie byli. Warto na taką przyczynę być jednocześnie przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią wszystkiego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, by zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery wielkie od łagodnych. Dlatego jest ułożyć je trzymając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery tworzymy w terenie, zaczynając od najłagodniejszego (najlepiej poprawić go na godzinie 12), stopniowo mając do coraz większych. Dzięki temu nasi pracowniki poczują subtelne różnice w apetytu i aromacie danych produktów. Estetyka Sery możemy zwrócić na dodatkowej, przeznaczonej do tego desce, która osiągniemy w większości sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy jeszcze zastosować do ostatniego kamiennej podstawki lub drewnianej deski, mając a o tym, że pragnie być ona dana ale do tej prac. Część serów, szczególnie tych dochodzących, dobrze jest podać w znaczniejszych cząstkach. Inne możemy służyć w plastrach. Tutaj ważne będą krajalnice do sera, które umożliwią nam pokroić ser w lekkie i eleganckie plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować swym pracownikom odpowiednie dodatki. Mogą żyć zatem orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki właściwie jest położyć w poszczególnych miseczkach, gdyby nie połączyły się z obsługiwanymi przez nas serami. W własnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Odpowiednie wino Do deski serów powinniśmy zaserwować również dobre wino. Najprostszym zabiegiem będzie dobranie wina czerpiącego spośród tegoż jednego regionu, co dawane przez nas sery.