Maszyna do rozbijania miesa na kotlety

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej obiektem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacji od potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie ma taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w terenach gastronomicznych i sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w struktury zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej sumy rozbitych plastrów w toku krótkiego okresu czasu - ok. 800 części w czasu godziny, przy czym ciało nie zapewne żyć mrożone, ani nie może wywoływać kości. Obsługa maszyny jest wyjątkowo praktyczna, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w charakterze zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności robiących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być oczyszczane i suszone po każdorazowym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, opierając się na znajomości i sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku tworzy na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność i ogromną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.