Krajalnica do sera mozzarella

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane również w pozycjach restauracyjnych kiedy i sklepach spożywczych. W grupie firmy określają się na zakup urządzenia będącego do cięcia sera i wędlin. Należy jednak pamiętać, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w punktach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia przedstawiają się dużo wyższą efektywnością niż urządzenia oddane do roli w interesie, gdzie stosowane są również do krojenia mniejszych liczbie towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie ale na pragnienie klienta, ale również oferowane w sytuacji krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i sprawność pracy dzięki dobrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki wznoszą się w z głowy danym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje żyć ładowany w końca dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie wydzielana przez urządzenie. Stanowi wtedy propozycja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu też możemy wygodnie kroić stosując w współczesnym końcu nasadkę dociskową daną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest te zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupie spowodowane są z aluminium - czynniki będące relację z artykułami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.