Hurtownia miesa joanna szczecin

W samej z krakowskich hurtowni mięsa dokonywano procedury tzw. odświeżania mięsa, czyli fałszowania terminów przydatności do użytkowania oraz namaczania ciała w wodzie. Skandaliczne praktyki ujawnili dziennikarzom byli pracownicy hurtowni mięsa w Krakowie, którzy dali, iż etykiety z datą siły na przeterminowanych przetworach zastępowano nowymi, aby firma za każdą cenę mogła sprzedawać niezdatne do spożycia produkty. Omawiany proces fałszowania był że tylko pozorną tajemnicą i znało o tym nawet szefostwo, które przymykało oko na złe praktyki we domowym sklepie mięsnym.

Zachodzi niestety obawa, iż opisane prace są rutyną w wielu hurtowniach mięsach, co mówi potencjalnym klientom przywiązać jeszcze większą uwagę podczas nabywania produktów pochodzenia zwierzęcego. Powodem tych oburzających prac jest chęć zysku, lecz konsekwencje tego lekkomyślnego zachowania ponoszą konsumenci, którzy znajdują się na skutku tego etapu przyczynowo-skutkowego. Niestety, we wspomnianej wysoko hurtowni mięsa dochodziło prawdopodobnie do coraz większych uchybień natury sanitarnej. Otóż część oferowanej przez zakład żywności trzymano w wnętrzach nie spełniających żadnych norm higienicznych, gdzie wręcz roiło się od chorobotwórczych zarazków i bakterii.

pakowanie próżniowePakowanie próżniowe żywności – na czym polega i jakie są tego korzyści? - Artykuły - Baza wiedzy - Polkas - Kasy fiskalne, wagi Kraków

Takie usterce są powszechnie akceptowane przez nieuczciwych hurtowników, ponieważ przedsiębiorcy pragną przede wszystkim utrzymać się na rynku, nie zważając przy tym na zdrowie osób jedzących ich spreparowane produkty. Właściciele krakowskiej hurtowni mięsna zaprzeczają skandalicznym doniesieniom twierdząc, iż jest więc perfidna zemsta niezadowolonych lub zwolnionych pracowników. Jak zawsze w współczesnego gatunku sytuacjach, trudno jednoznacznie orzec, która ze perspektyw konfliktu mówi prawdę. Badaniem tej delikatnej sprawy zainteresował się Sanepid, jednak na każdy wypadek sugerujemy wzmożoną ostrożność podczas kupowania produktów mięsnych.