Bitki wolowe czerwone wino

Lub prawdopodobnie żyć piękno lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie czysty i chrupiący kotlet schabowy usmażony na nagroda i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, pragnie być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso stawało się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a razem nie tak szybko, by kotlet nie był zbyt cienki, inaczej straci na soczystości. Zarówno w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w podobnej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby zdobyło odpowiednią grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, którym będziemy mogli sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. Ale przy większej liczbie kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak gramy do nich ciało coś niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w sklepach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością ujawnia się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można łatwo opaść z grup, ponadto tłuczek do ciała jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w licznej ilości, czy z prostego mięsa, oszczędźmy sobie wartości i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo popularna w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby całe nasze steki były rozbite równomiernie, szybko i chętnie, wówczas nie ma silniejszego rozwiązania, jak właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje obecne taki ważny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w utrzymaniu w czystości, oraz nie przesadnie kosztownym, jak potrafiło się zdawać.